BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hungaroring: bámulatos fotókon a magyar Forma-1-es versenypálya felújítása

Nehéz elhinni, de jövőre már megrendezik a Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, amely jelenleg inkább egy építési területre hasonlít, mintsem egy versenypályára.

Jó ütemben halad az építkezés a Hungaroringen, ahol a legutóbbi Formula–1-es Magyar Nagydíj óta gőzerővel zajlanak a munkálatok. A beruházás állásáról több kép is megjelent a napokban a versenypálya Facebook-oldalán.

Hungaroring
Bámulatos fotókon a magyar Forma–1-es versenypálya felújítása / Fotók: Facebook

A közösségi oldalon azt írták, hogy Magyar Nagydíj óta eltelt időszakban a kivitelező munkatársai lefúrtak 641 darab cölöpöt a paddocképület alapozásához, és 730 cölöpöt a főlelátó helyén. Napi szinten 470 ember dolgozik hazánk legnagyobb sportlétesítményének területén, a várható létszám pedig meghaladja majd az ezret.

A főépület és a főlelátó is megújul a Hungaroring nagyszabású beruházásában / Fotók: Facebook

A Hungaroringot érintő beruházás 78,9 milliárd forintból valósul meg, ennek során megújul a főlelátó, a főépület, illetve két alagút is épül, amelyek majd a paddockból vezetnek a Super Gold tribünhöz.

Összesen 78,9 milliárd forintból valósul meg a Hungaroring felújítása / Fotók: Facebook

Ma Monza mellett ez a másik olyan pálya, ahol 1986 óta megszakítás nélkül rendeznek Forma–1-es nagydíjat. Ami jövőre sem szakad meg, tehát addigra a mostani beruházásoknak is be kell fejeződniük. De teljes egészében csak 2026-ra kell elkészülnie a létesítménynek.

Hungaroring
2026-ra pedig már teljes mértékben megújul a létesítmény / Fotók: Facebook

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.