BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hosszabb repülőút egészségi kockázatai

A hosszú repülőgépes utazásoknak nem várt mellékhatásuk is lehet, amelyet ma már külön névvel is illetnek: „airplane cold” szindróma a neve, és egy elég bonyolult tünetegyüttes. Sok utazó küszködik ilyen-olyan nyavalyával egy hosszabb repülőút után. Lehet, hogy a repülőn fáztak meg, esetleg korábban a helyi ételekkel vagy vízzel szedtek össze valamit. Mindegyiknek van valamekkora valószínűsége. Szakértők szerint százszor nagyobb eséllyel kaphatunk meg valamilyen könnyebb fertőzést-betegséget a repülőút alatt, mint a hétköznapi életben

A bűnös a kabin alacsony páratartalma. Szervezetünket első körben a nyálkahártyák védik a betolakodók (vírusok és baktériumok) ellen. Száraz levegőn a nyálkahártya kiszárad, és a kórokozók a kiszáradt nyálkahártyán keresztül könnyebben behatolhatnak a szervezetbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.