BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump háborút hirdetett a Google ellen, akik szerinte Harrist segítik

A republikánus elnökjelölt megfenyegette a Google-t. Az amerikai elnökválasztás epizódja: Donald Trump szerint a tech óriás befolyásolja a választást azzal, hogy Kamala Harrisről csak jó híreket közöl, miközbe róla csak rosszakat. Trump azt ígéri megválasztás esetén eljárást indít a Google ellen.

Donald Trump azzal fenyegetőzik, hogy vádat emel a Google ellen. Az elnök közölte, hogy az újraválasztása után fel fogja kérni az igazságügyminisztert, hogy indítson eljárást a tech óriás ellen, amiért róla csak rossz híreket közöl, miközben Kamala Harris-ről csak jó híreket jelentet meg.

Donald Trump
Trump leszámolna a Google-lel, amiért jókat írnak Kamala Harrisről / Fotó: AFP

Trump szerint a Google befolyásolni akarja az amerikai elnökválasztást.

A republikánus elnökjelölt a Truth közösségi média oldalon osztott meg erről egy posztot. A volt elnök szerint a Google egy olyan programot tervezett, ami automatikusan előrébb sorolja a hírfolyamban a róla szóló negatív információkat. Az USA Today megkereste ezekkel a kijelentésekkel kapcsolatban Trump szóvivőjét, aki nem kommentálta az állításokat.

Ez illegális tevékenység és remélhetőleg az Igazságügyi Minisztérium büntetőeljárást indít a Google ellen a választásokba való beavatkozásért. Ha nem teszi, akkor elnökként fogom erre utasítani a minisztert 

– írta a posztjában Trump. Azt nem tette hozzá, hogy a Google pontosan milyen törvényeket sértett meg.

Trump posztja az után jelent meg, hogy a Media Research Center közölt egy tanulmányt, ami szerint a Google sokkal több pozitív hírt oszt meg Kamala Harris demokrata elnökjelöltről, mint Donald Trumpról.

Elon Musk is a Google és a Microsoft megbüntetését követeli, amiért a két vállalat befolyásolni igyekszik a november 5-i elnökválasztást. 

A Google cáfolta, hogy bármelyik jelöltet előnyben részesítené. A cég azt állítja, hogy az említett tanulmány egyetlen kifejezést vizsgált a Trump és Harris közötti kampánnyal kapcsolatban, ráadásul ez is hetekkel ezelőtti történet.

Az USA Today azt írta, hogy Trump kijelentése rendkívül aggasztó. A portál szerint Donald Trump megválasztása esetén arra használja majd a hatalmát, hogy megbüntesse az „ellenségeit”. Már korábban is fenyegetőzött vádemelésekkel és börtönbüntetésekkel a riválisaival kapcsolatban. Olyan prominens amerikai személyiségek megbüntetését említette, mint Joe Biden, Kamala Harris, vagy Nancy Pelosi.

Trump találkozott Zelenszkijjel, mindkét fél számára előnyös béketervet ígért az ukrán elnöknek

A két politikus New Yorkban egyeztetett, többek közt a háború lezárásáról is. Zelenszkij és Trump öt éve nem találkozott egymással, így a pénteki egyeztetés mindenképpen előrelépésnek nevezhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.