BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szállások csaknem felét interneten foglalják

Az interneten foglalt vendégéjszakák összesített értéke 2012-ben 58 milliárd forint volt Magyarországon, a teljes nettó szállásdíj-bevételnek csaknem a fele – közölte az eNET. A Magyar Hotel Monitorral közösen készített felmérés több mint 6000 magyarországi szálláshelyet tartalmazó mintán alapul.

Az online foglalt vendégéjszakák összesített értékéből közvetítőkön keresztül 29 milliárd forintos forgalom realizálódott. A legjelentősebb szeletet a klasszikus szállásközvetítők képviselik, mintegy 21 milliárdos bevétellel. A bónusz/kupon oldalak és az online utazási irodák magyarországi szálláshelyeket kínáló ajánlatai további 4-4 milliárd forintot tesznek ki.

A szállodák 96 százalékának van saját honlapja, ezek szinte mindegyike tartalmaz foglalási felületet is. Az apartmanok és vendégházak esetében árnyaltabb a kép, de itt is valamivel több mint 60 százaléknak van saját webes megjelenése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.