BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Best Reisen: Hamarosan jön a kártérítés

Napokon belül megkezdi a kárkifizetéseket a QBE Biztosító azoknak az utasoknak, akik a Best Reisen fizetésképtelensége és hivatalbóli törlése miatt nem tudtak elutazni - közölte a biztosító kedden az MTI-vel.

A megközelítőleg 700 jogos kárigény csaknem 2 ezer utast jelent, miután megrendelésenként két- három- és négytagú családok maradtak itthon. A kifizetések várhatóan október közepére fejeződnek be - áll a közleményben.
Horváth Péter, a QBE értékesítési igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a teljes kifizetés várhatóan 450 millió forint lesz. Az egy megrendelésre jutó kifizetés 100 ezertől 1,2 millió forintig terjed.

A Best Reisen Utazási Iroda Kft. augusztus 16-án függesztette fel utazási tevékenységét. A cég azzal indokolta a lépést, hogy a magyar utazási piacot öt éve sújtó válság rendkívül hátrányosan hatott az iparágra, így a Best Reisenre is. Az utazási irodának különösen nagy veszteségei keletkeztek az egyiptomi és tunéziai utazásoknál, mivel 2011 januárja óta politikai válság sújtotta a két észak-afrikai desztinációt, amelyek tradicionálisan a legerősebb, forgalmuk többségét adó úti céljaik voltak.

A szűkülő piac, a csökkenő fizetőképes kereslet, a kiélezett konkurenciaharc és a folyamatos árháború nem teszi lehetővé a gazdaságos működést. A folyamatos működés pénzügyi feltételei már nem biztosíthatóak - írta akkor a Best Reisen közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.