BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adventi vásár Budapesten: utolsóként nyitott a régióban

Ha két hét késéssel is, de szerda óta már tart a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren, amely a Szépművészeti Múzeum Caravaggiótól Canalettóig című kiállítása mellett a főváros legfontosabb téli attrakcója. „A vásár összköltségvetése 127 millió forint. A faházak bérleti díja 4300-4900 forint négyzetméterenként naponta a kategóriától függően. A vásár azért rövidebb, mert egy kormányhatározat szabályozza az ünnepkörhöz köthető vásárok időtartamát” – közölte lapunkkal a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft..

Bécsben már november 16-án, Pozsonyban november 22-én megnyitott a vásár. A főváros leghosszabb, turisztikai holtszezont fellendítő rendezvényére közel 600 ezer ember kíváncsi évente. Ez a szám most vélhetően csökkeni fog. A bécsi gazdasági kamara becslése szerint csak a fővárosban 8,5 millióan fordulnak meg a számos karácsonyi vásár valamelyikében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.