BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európai fölény az outsourcing piacon

A harmadik negyedéves adatok szerint a globális outsourcing piacon Európa számított a vezető térségnek a július-szeptemberi időszakban. Az Everest Group elemzése szerint a kontinens vállalatai tudhatták magukénak a szegmens 43 százalékát. A tevékenység kihelyezés második számú központjának az Egyesült Államok számít, amelynek részesedése 35 százalékos ezen a területen. A tanácsadó és kutatócég tanulmányában többek között a meghatározó globális outsourcing trendeket, a legnagyobb üzletkötéseket, a legfontosabb szolgáltatók innovációit, az egyes kiszervezési helyszínek jelentette kockázatokat, illetve a cégek „házon” belül létrehozott központjainak fejlesztéseit is számba veszi. Az Everest Group elemzése alapján a harmadik negyedévben világszinten három óriás-üzletre került sor, amelyek értéke meghaladta az egymilliárd dollárt, ezek közül két megállapodást Európában kötöttek meg. Az UniCredit az európai kereskedelmi és privát banki szolgáltatásainak informatikai infrastruktúrájának teljes átalakítását határozta el, a fejlesztés keretében felhőalapú megoldásra állnak át.

A Telefónica 1,2 milliárd fontos tevékenység kihelyezési megállapodást kötött angliai tevékenységével kapcsolatban. A harmadik nagy ügyletre az Egyesült Államokban került sor az egészségügyi szektorban, a Centers for Medicare and Medicaid Services 1,2 milliárd dolláros outsourcing szerződést kötött.

Európa előretörése a harmadik negyedéves rangsorban arra utalhat, az elmúlt időszakban a gazdasági válság miatt szokásosnál gyengébb eredmények után ismét magára találhat ez a szegmens. Az Everest Group tanulmánya szerint növekedés várható a jövőben az outsourcing megállapodások számában, és pozitív fordulatra számíthatnak a szolgáltatók is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.