BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ívelt televízió jön Magyarországon

Hamarosan a hazai üzletekben is kapható lesz a világ első ívelt OLED televíziója. Az LG készüléke jó családi meglepetésnek tűnik karácsonyra, igaz alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a fa alatt szeretné látni, mivel közel 3 millió forintért árusítják majd.

Annak ellenére, hogy összességében stagnál a kereslet a globális televíziópiacon, mind az ultra HD, mind az OLED (Organic Light-Emitting Diode - szerves fénykibocsátó dióda) készülékek esetében gyors növekedésre számít az LG a következő években – mondta el Chan Lee, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai értékesítési vezetője. A vállalat azzal számol, hogy 2015-re 1-3 százalékos piaci részesedésre tesznek szert az OLED tévék a világpiacon, és harmadukat Európában és a Független Államok Közösségében adják majd el.

Itthon az idén enyhe növekedést tapasztalnak a tévépiacon – mondta el Szili Krisztián, az LG regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere. A szakember közlése szerint értékben már a piac mintegy felét adják az internet kapcsolatra képes smart tévék. Az LG a magyar tévékészülékek magyarországi piacán a második számú szereplő.

A társaság ma mutatta be Magyarországon a világ első ívelt OLED tévéjét. A hajlított kijelző előnye, hogy képernyő minden egy pontja azonos távolságra helyezkedik el a néző szemétől, így kiküszöböli a széleknél tapasztalható torzulást.

A mindössze 4,3 milliméter vastag, 17 kilogrammos készülék, november végétől lesz kapható Magyarországon. Jó meglepetésnek tűnik tehát karácsonyra igaz, aki egy ilyen készüléket szeretne a karácsonyfa alá, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen közel hárommillió forintba kerül majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.