BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyobb profitot remél a Toyota

A Toyota megemelte a teljes évre vonatkozó profitprognózisát, miután a jen gyengeségének és az költségcsökkentő intézkedéseknek köszönhetően az árbevételei növekedtek. A cég arra számit, hogy a 2014. március 31-vel záruló üzleti évben 1,67 trillió jen (16,9 milliárd dollár) összegű nettó nyereségre tesz szert, a korábban jelzett 1,48 trillió jennel szemben.

Ez az eredmény ellentétben áll a Nissan teljesítményével, ugyanis az ugyancsak japán autógyár a múlt héten csökkentette profitkilátásait. A Toyota szerint a folyó pénzógyi évben várhatóan 9,1 millió járművet értékesit majd és ennek köszönhetően az árbevétele 25 trillió jen lesz. A japán autógyártók erősen függenek a külföldi piacokon történő eladásoktól. Emellett a valutapiacokon történő fluktuációk is hatással vannak a nyereségességükre. A japán valuta közel 25 százalékkal gyengült az amerikai dollárhoz képest tavaly november óta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.