BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyílt levélben szólt oda Tarlós Vitézynek - 20-30 éves a lemaradás

Mostanában markáns kritikákat fogalmaznak meg a város közúti közlekedésével kapcsolatban, és nem minden alap nélkül - írta Tarlós István Vitézy Dávidnak. A főpolgármester szokatlan módját választotta a BKK körüli ügyek intézésének: nyílt levélben szólította fel Vitézyt, javítsa a helyzetet. A problémákat húsz pontban szedte össze.

Egyre nagyobb szűkítéseket vezettek be az autóforgalom számára, anélkül, hogy a kapacitásnövelő lépések megvalósultak volna - írja Tarlós. A főváros közlekedési infrastruktúrája szerinte 20-30 éves lemaradásban van a nyugat-európai nagyvárosokhoz képest, ezért nem is lehet ugyanazokkal a lépésekkel javítani a forgalom helyzetét, amelyek máshol működnek.

Felül kell vizsgálni a buszsávok kialakítását, akár néhányat ezek közül meg is szüntetni, és a kerékpársávokat is átgondoltabban kell fejleszteni a főpolgármester szerint. Sürgősen javítani kell a Bécsi út, a csepeli gerincút, valamint a Szent István körút és a Váci út között a lámpák összehangolását - folytatja Tarlós a felsorolást. Nyilvánvaló, hogy korábban jól menő rendszereket vertek szét - írja. Több buszsávról is jelzi, hogy azokat meg kéne szüntetni, vagy legalábbis fel kellene függeszteni. A legtöbb vihart kavaró ezek közül a Budaörsi úti, de szerepel a felsorolásban a Hegyalja út és a Kútvölgyi út is.

Tarlós a hidakra is kitér. Mint írja, az 1-es villamos felújításánál figyelembe kell venni, hogy amikor az a Rákóczi hidat eléri, az Árpád hídnál ezzel egyidőben már ne álljon a forgalom, ne essen ki egyszerre két híd is. Folyamatos felügyeletet kér az Erzsébet híd és az Árpád híd munkálatairól is. Ezen kívül felül kell vizsgálni, hogy a 4-es metró üzembe helyezésével hogyan szabad majd átszervezni a forgalmat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.