BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új tanösvény a Pilis kedvelt helyén

Hazánk egyik legizgalmasabb kirándulóhelye, a Rám-szakadék, amelyet rengeteg turista keres fel. A Pilisi Parkerdő Zrt. még október végén adta át a Rám-szakadék tanösvényt. Felújították a biztonsági berendezéseket is, újabb 25 méter kapaszkodó korlátot és létrákat szereltek fel, frissítették a turistajelzéseket, a Szőke-forrás völgyben futó erdészeti utat 200 méter hosszan lekövezték, s a heves esőzések által megrongált hidat helyreállítottak.

A szakadék maga egy vulkáni eredetű, nagyjából észak-déli irányban futó szurdokvölgy. Összeszűkülő sziklafalai olykor merőlegesek, de vannak befelé dőlő falak is. Mélysége több helyen meghaladja a 35 métert, míg szélessége helyenként a 3 métert sem éri el. A sziklamederben csörgedező víz hóolvadáskor és nagyobb esők idején patakká duzzad. A szurdokban összességében 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük a túrázóknak. Az új tanösvény is csak megfelelő turistafelszereléssel látogatható biztonsággal. Erre újra felhívták a figyelmet, miután egy szerencsétlenül járt turista mentése közben meghalt egy tűzoltó. Az erdészek szerint még mindig találkozni a szakadékban tornacipőben, szandálban, sőt tűsarkúban kirándulókkal, ami egyértelműen felelőtlenség. (Turizmus Online)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.