BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átadták a Huawei új logisztikai központját

Átadták ma Biatorbágyon a Huawei Technologies regionális logisztikai központját. A 30 ezer négyzetméteres létesítményt a DHL üzemelteti a technológiai cég számára, havonta mintegy 3000 kamiont indítanak majd onnan.

Európát, ÉszakAfrikát, Oroszországot és a Közel-Keletet látják majd el különböző technológiai eszközökkel a Huawei most átadott biatorbágyi logisztikai központjából. A társaság a távközlési szolgáltatók számára szállít megoldásokat – többek között a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone is ügyfelei között van -, emellett a világ egyik meghatározó okostelefon-gyártójának számít. A cég 2005-ben jelent meg Magyarországon, 2012-re a vállalat számára termelő üzemekben, illetve a beszállítóknál 1500-an dolgoztak. A tervek szerint 2015-ig ezt a számot 3000-re növelnék.

Az új regionális logisztikai központba a korábban Budapesten, Üllőn és Biatorbágyon üzemeltetett, szállítási, raktározási egységeket Biatorbágyra telepítették át. A 30 ezer négyzetméteres létesítményt egy partneren – a DHL-en – keresztül üzemeltetik, havonta 3000 kamiont képesek megpakolni Huawei termékekkel. A központból évente mintegy félmillió köbméternyi termék indul majd el, amelyek értéke 1,5 milliárd dollár.

Orbán Viktor miniszterelnök az új logisztikai központ átadása alkalmából tartott beszédében elmondta, hogy a létesítmény megvalósulásával Magyarország egy újabb lépést tesz a szorosabb együttműködés felé nem csak a Huawei-jel, de Kínával is. Hozzátette, hogy a társaságnál foglalkoztatott 150 ezer emberből 70 ezren a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó tevékenységet végeznek, és a magyar kormány szeretné elérni, hogy a Huawei következő innovációs központja Magyarországon jöjjön létre.

Az országban a Huawei tevékenysége főként Pécsre, Komáromra – itt a termelés a Flextronicson, illetve a Foxconnon keresztül zajlik – illetve a logisztika Biatorbágyra terjed ki. A cég irányítása Budapesten van. A Huawei termelése is tovább bővül, az eddigi, jórészt vezeték nélküli távközlési hálózatokhoz szükséges berendezéseken kívül, szinte valamennyi, a Huawei protfóliójában szereplő, – vezetékes, mobil, optikai, adatforgalmi, stb. – telekommunikációs eszköz összeszerelése 2015-ig megindul Magyarországon. Az innen jelenleg kiszolgált 40 ország száma is 55-re duzzad a vállalat tervei szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.