BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Főleg a fürdők miatt jönnek a csehek

forgalom A jelentősebb küldő országokból érkezők vendégforgalma változóan alakult októberben. Míg a Németországból, Ausztriából, Egyesült Királyságból és Olaszországból érkező vendégek forgalma csökkent, addig az orosz és a cseh vendégek által eltöltött éjszakák száma számottevően emelkedett, utóbbi rekordnak számító 33 százalékkal. Ez 58 ezer éjszakát jelent, idén összesen már 502 ezernél tart a számláló.

„Az átmeneti kormány felhagyott a megszorító politikával. Ennek köszönhetően várható, hogy némiképp nő a háztartások fogyasztása. Az elmúlt 10 évben a magyar kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált cseh vendégéjszakák száma megnégyszereződött, ezzel az ötödik-hatodik legfontosabb küldőpiacunk” – olvasható a Magyar Turizmus Zrt. 2014-es taktikai tervében.

A tengerparttal és jelentősebb fürdőhellyel nem rendelkező ország turistái számára a legnagyobb külföldi vonzerő a tengerparti nyaralás. A legnépszerűbb desztinációk ezért Horvátország és Olaszország, Magyarország a 11. helyen található. Az érdeklődés a magyar fürdők iránt növekszik, ezt követi a gyógyászati célú fürdőturizmus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.