BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs osztalék, hanyatlik a Magyar Telekom

A Magyar Telekom részvények árfolyama 4 százalékot esett a nyitást után csütörtökön. A papír 280 forint köröl mozog. A vállalat tegnap piaczárást követően közölte, hogy idén nem fizethet osztalékot.

Az eladói nyomás később kissé enyhült, ám a Telekom így is 3 százalékos mínuszban áll.

Sándor Dávid, a KBC Equitas senior elemzője kiemelte, a Magyar Telekom árfolyama jelentőset eshet a cég szerdai bejelentése miatt, miszerint a távközlési szolgáltató nem fizet osztalékot a 2013. évi eredménye után. Ez lefelé húzza majd a budapesti tőzsdemutatót is. Az elmaradó osztalékfizetés nagy negatív meglepetést okozott, mivel az elemzők nagyjából 21 forintos részvényenkénti osztalékra számítottak.

A bejelentés jelentős eladói nyomást generálhat rövid távon, ugyanakkor a 275 forintos árfolyam körül a vevők hosszabb távon újra megjelenhetnek - mondta Sándor. Megjegyezte, hogy a következő években a Magyar Telekom vissza fog térni az osztalékfizetéshez.

Az Equilor elemzői közölték, hogy a Magyar Telekom bejelentésével tisztult a társaság jövőképét övező köd, szerintünk 30-40 forint között lehet majd a 2015-ös osztalék, ami az esetleges mai esés után visszacsalogatja majd a vevőket a Magyar Telekom piacára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.