BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rubel gyengülése miatt kevesebb orosz utazhat külföldre

A rubel gyengülése jó hír az orosz belföldi üdülőhelyek számára - közölte az állami turisztikai ügynökség a RIA Novosztyi jelentése szerint. Az orosz valuta ugyanis idén már több mint 6 százalékot vesztett az értékéből az orosz központi bank által alkalmazott, eurót és dollárt tartalmazó kosárral szemben.

Ezzel a kurzus történelmi mélypontot ért el az euróval szemben és öt év óta a leggyengébb szintet a dollárral szemben. A szövetségi turisztikai ügynökség vezetője szerint a rubel gyengülésének köszönhetően az eddiginél több helyet foglalhatnak le maguknak a belföldi üdülőhelyeken azok az orosz emberek, akik már nem képesek megengedni maguknak, hogy külföldre utazzanak. A külföldi utazások óhatatlanul megdrágulnak. Sok függ persze attól, hgy a rubel gyengülése mennyire lesz tartós, de az mindenképpen pozitív hatással lesz a belföldi feldolgozó és szolgáltató ágazatokra - közölte Alekszandr Radkov újságirókkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.