BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ha külföldön akar pénzt váltani, jobb a bankban

Érthetően mindenki szeretné a külföldi utazás tetemes költségeit legalább egy picit csökkenteni – a jó időben és helyen történő valutaváltással. Érdemes figyelni a valutamozgásokat, hiszen például amikor e sorokat írjuk, a forint (reméljük: csak ideiglenesen) éppen meggyengült, tehát ilyenkor éppen nem járunk jól a valutavásárlással. Legjobb interneten vagy a szaksajtóban figyelni az árfolyamokat, ez utóbbiban szoktak az egyes bankok és pénzváltó helyek árfolyamairól összehasonlító táblázatokat is közölni, amelyek alapján megalapozott döntést lehet hozni. Általánosságban elmondható, hogy érdemesebb itthon, mint külföldön átváltani a pénzt. Ha valaki külföldön kénytelen váltani, inkább bankban vagy pénzváltóknál tegye, mert a repülőtéri és szállodai váltás általában a legrosszabb árfolyamokat eredményezi.

A pénzváltók a sok esetben kedvező árfolyam mellett váltási költséget számítanak fel, ami – különösen fix váltási díj esetén – a kisebb összegű beváltást jelentősen megdrágíthatja. Alapelv legyen egyébként, hogy csakis hivatalos helyen váltsunk pénzt, mert nagyon sokba kerülhet egy utcai pénzváltás, ha hamis pénzt kapunk vagy más módon becsapják a balekká vált turistát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.