BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Wizz Air profitálhat a vízummentességből

Törökország Már vízum nélkül utazhatnak Törökországba a magyar turisták és üzletemberek. A magyarországi török nagykövetségtől úgy értesültünk, évente 180 napot lehet vízum nélkül az országban tartózkodni.
A bélyeg formátumú vízum díja 2009. májusa óta 15 euró volt. Oroszországból már évek óta vízummentes volt a beutazás.

„Emiatt utazási irodával nem biztos, hogy többen fognak Törökországba utazni, de az egyéni városlátogatások, főleg Isztambul garantáltan népszerűbb lesz a magyarok között” – mondta lapunknak Molnár Judit, a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. Törökországba eddig is fizetőképes turisták utaztak, akiket nem zavar az Egyiptomnál valamivel drágább árszínvonal, ellenben kedvelik a kiváló minőségű szolgáltatásokat.

A török fővárosba Budapestről a Wizz Air és Turkish Airlines repül. A magyar gyökerű fapados légitársaság tavaly augusztusa óta repül az egykori Malév útvonalon, a járat heti négy alkalommal teszi meg az utat Budapest és Isztambul között. Turisztikai adatok szerint majdnem 90 ezer magyar látogatott Törökországba 2013 januárjától októberig tartó időszakban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.