BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Caravaggiótól Canalettóig: nagy sikerű kiállítás

Óriási sikerrel zárult az elmúlt hét végén a Szépművészeti Múzeum Caravaggiótól Canalettóig című kiállítása, amelyet október végi megnyitása óta több mint 130 ezren tekintettek meg. Nem éppen hétköznapi nézőszám egy múzeumi kiállítás esetében.

A kiállítás-búcsúztató is különleges volt, a nagyszabású olasz barokk tárlatának február 15-i záróestjére a múzeum BAROKK! címmel hajnalig tartó jelmezes partit hirdetett, vasárnap pedig ugyancsak stílusosan Ciao Caravaggio! címmel „finisszázs” programmal, filmvetítéssel, koncerttel és meghosszabbított nyitva tartással búcsúztak a közönségtől és a nagyszerű művészek alkotásaitól.

A több mint 100 mester – mások mellett Caravaggio, Régnier, Guido Reni, Tiepolo, Canaletto és Bellotto – csaknem 140 remekművét bemutató tárlat a nemzetközi kritika figyelmét is felkeltette. Ritkán kap annyira jó sajtót egy tárlat, mint a mostani. Terjedelmes, pozitív kritikát közölt többek között a La Republica, a Neue Zürcher Zeitung, a Daily Telegraph és a világ egyik vezető művészeti szaklapja, a Weltkunst is, amely az elmúlt év legfontosabb kiállításának nevezte a budapesti tárlatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.