BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több dél-koreai turista érkezik Magyarországra

Három év alatt 69 százalékkal nőtt a Magyarországra látogató dél-koreai turisták száma - mondta Park Bong Kyu, a dél-koreai Dongeui egyetem professzora csütörtökön Budapesten, egy szakmai rendezvényen.

Hozzátette: az általuk eltöltött vendégéjszakák száma is emelkedett 2010 és 2012 között, 44 százalékkal. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2012-ben 54 575 dél-koreai vendég érkezett az országba, akik 71 ezer 250 vendégéjszakát töltöttek el.

A Dél-Koreából érkezők jellemzően 9-10 napot töltenek el Közép-Európában, Magyarországra ebből jellemzően 1-2 vendégéjszaka jut - ismertette.

A professzor szerint további növekedési lehetőség rejlik a gyógy-, wellness- és borturizmus, illetve a kulturális turizmus területén. Magyarország népszerűsítéséhez elsősorban az online hirdetéseket, a dél-koreai turisztikai kiállításokon és vásárokon való részvételt, illetve az ottani turisztikai tv-műsorokban való megjelenést emelte ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.