BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyógyszállóban is lehet dohányozni

Összességében kedvezően változnak márciustól a szállodák számára a dohányzási szabályok. A bejáratnál megszűnt a kötelező öt méter távolságtartási kötelezettség, amelyen belül nem lehetett dohányozni. Ez annyit jelent, hogy már közvetlenül a bejáratnál is lehet dohányozni, hacsak ezt tűzvédelmi szabályok nem tiltják. A gyógyszállodák területén feloldották a tiltást, és ezentúl a kijelölt helyeken rá lehet majd gyújtani.

"Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az új törvény által egységes méretben, színben, szöveggel kötelező jelleggel előírt tábla használatát nem tartjuk életszerűnek. Álláspontunk szerint egy ilyen tábla bevezetésének elrendelése nem veszi figyelembe a különböző típusú, színvonalú szállodák, vendéglátó üzletek belsőépítészeti kialakításának, szolgáltatásainak különbségeit. Nem tartjuk életszerűnek, hogy mindenütt teljesen azonos tábla használatát követelik meg” – írta Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke az egészségügyi államtitkárnak. A szövetség szerint nem, vagy csak kis mértékű forgalom-visszaesést okozott a szállodákban a nemdohányzók védelméről szóló törvény, de versenyhátrányt jelent, hogy nem létesíthető szivarszoba az újonnan nyitó hotelekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.