BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem csak a sípályák veszélyesek

Kevesen tudják: a hazai pályákon történt síbalesetetek esetén nemcsak a társadalombiztosítási rendszerben vagyunk jogosultak teljes körű mentésre és ellátásra, hanem egyes bankkártyákhoz kapcsolódó biztosítások után is jár biztosítási szolgáltatás.

Bizonyos balesetbiztosítások is nyújthatnak ilyen fedezetet, illetve egyéb balesetbiztosítási elemeket tartalmazó konstrukciók is (egyes lakásbiztosítások) – amennyiben a feltételek nem zárják ki a síelés közben elszenvedett balesetet. Ezt érdemes még indulás előtt ellenőrizni.

Külföldi baleset esetén jól jöhet, de az unió területén mindenképpen javasolt az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EKK) kiváltása – írja a turizmusonline.hu. Az egészségügyi ellátásokra vonatkozó eltérő nemzeti szabályozások és térítési díjak miatt érdemes utasbiztosítást, illetve a téli sportok egyedi kockázatihoz, valamint az esetleges károk nagyságához jobban igazodó síbiztosítást kötni, ami egy komolyabb baleset esetén milliós költségektől kímélheti meg pénztárcánkat.

A balesetek komoly kárt okozhatnak a sífelszerelésekben is. Ha valaki kölcsönzött felszerelést használ, a kölcsönzőnek kell megtérítenie az okozott kárt. Az ilyen típusú károkra azonban jellemzően csak a síelés speciális kockázataira kiterjedő síbiztosítások nyújtanak fedezetet, amelyek a lopáskár esetén is igénybe vehetőek. A síelés során másoknak okozott sérülésekért és azok következményeiért (orvosi kezelés költségei, felszerelésben esett kár, stb.) is felelősséggel tartozunk. Ilyen helyzetekben segíthetnek a magánszemélyeknek szóló felelősségbiztosítások.

Most jön csak a szezon

Évente nagyjából félmillió honfitársunk utazik külföldre síelni. A pályákon az enyhe december és január után a szokásosnál is nagyobb tömeg várható, amely a balesetveszélyt is növeli.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.