BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 5 százalékkal bővült a légi utasforgalom 2013-ban

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) összesítése szerint 5,2 százalékkal emelkedett a légi utasforgalom 2013-ban az előző évihez képest.

A szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kapacitások ehhez képest 4,8 százalékkal bővültek, így a repülőgépek átlagos töltöttségi mutatója (load factor) 0,4 százalékkal, 79,5 százalékra nőtt.

A nemzetközi utasforgalom 5,4, a belföldi pedig 4,9 százalékkal bővült 2013-ban a 2012-es szinthez képest. A legnagyobb emelkedést a közel-keleti légitársaságok jelentették, ebben a térségben 11,4 százalékkal volt több utas, míg a távol-keleti régióban 7,1 százalékos keresletnövekedést regisztráltak. A legkisebb mértékű növekedés Észak-Amerikában (2,3 százalék) és Európában (3,8 százalék) volt.

Tony Tyler, az IATA vezérigazgatója a megjelent adatokkal kapcsolatban azt mondta, a nagyon nehéz gazdasági környezet ellenére jó adatokat produkált a szektor, és 2013 egészében növekedés mutatkozott, ami 2014-ben is folytatódhat. A IATA a világ légi forgalmának 94 százalékát fedi le, 240 légitársaság a tagja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.