BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig a tengerpart a vonzó

Az IPK International nemzetközi kutatóintézet eredményei azt mutatják, hogy az országonként eltérő gazdasági teljesítmény, a nemzetközi gazdasági helyzet ellenére a külföldi utazások száma 2013-ban elérte a 952 milliót, ami 5 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest. A külföldi utazások összesen 7,6 milliárd vendégéjszakás tartózkodást jelentettek. Az utazók összességében 989 milliárd eurót költöttek, ami 6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban regisztráltat. Az európaiak 2013-ban 432 millió külföldi utazáson vettek részt, ami 3,5 milliárd vendégéjszakával és 368 milliárd eurós költéssel járt együtt. A kontinens az európai utazók számára egyúttal a legnépszerűbb úti cél is: az utazások 85, a vendégéjszakák 77 és a költés 66 százalékát Európán belül regisztrálták – közölte a Magyar Turizmus Zrt.

Az európai lakosság által tett külföldi utazások motivációit tekintve 2013-ban a legnépszerűbb tengerparti utazások száma 4 százalékkal emelkedett. Ennél dinamikusabb, 5-5 százalékos növekedés jellemezte a városlátogatásokat és a téli utazásokat. A legdinamikusabb bővülés az orosz és a török kiutazások számában tapasztalható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.