BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszüntetik az evés-ivást a pekingi metrón

Vége a földalatti peronján és a metrókocsikban való tésztalevesezésnek, a főtt kukorica majszolásának, a gőzölgő húsos batyuk falatozásának, a szójaitalok és egyéb szörpök szürcsölésének Pekingben.

Aki a szabályokat megszegi, 500 jüanig (majdnem húszezer forintig) terjedő helyszíni bírságra számíthat. A rendelkezést a helyi online közösség nagy örömmel üdvözölte. Nagyon sokan kifejezésre juttatták örömüket, mert már régóta vártak erre a korlátozásra, mondván (írván), hogy elegük volt a zsúfolt kocsikban terjengő ételszagból. Peking nem az első, amely elszánta magát a tiltás bejelentésére, Sanghaj, Kanton, Hszian, Sencsen és más városok már korábban megtették ezt. Egyik érvük az volt, hogy ezzel is civilizáltabbá kívánják tenni a közösségi közlekedést, és normáikat tekintve közelebb kerülnek a nemzetközi gyakorlathoz. Így a szigorúbb szingapúrihoz, vagy éppen a hongkongihoz. 2012-ben nagy botrányt kavart, amikor a különleges közigazgatási övezetben, Hongkong városában egy csoport anyaországi turista és a helyiek között hangos veszekedés tört ki a helyi vonaton, mert az egyik turista kinyitott egy leveskonzervet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.