BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába csökken a termelés, több gázt adnak el az oroszok

Oroszországban a földgáz termelése az idei első négy hónapban 2,45 százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakban mért adathoz képest, és a mennyisége 232,54 milliárd köbméter volt. Ezt az orosz energiagazdaság szállítási központja közölte a RIA Novosztyi jelentése szerint.

Ám ugyanebben az időszakban az export 4,4 százalékkal növekedett és a mennyisége 73,4 milliárd köbmétert ért el. Ezen belül a legnagyobb orosz földgáztermelő, a Gazprom az idei első négy hónapban 5,1 százalékkal csökkentette a termelést, amelynek a mennyisége 166,277 milliárd köbméter volt. Ugyanebben az időszakban a Novatek 20,918 milliárd köbméter földgázt termelt,  ami plusz 4,87 százalékos növekedést jelez. A RIA Novosztyi megjegyezte, hogy Oroszországban a gázfogyasztás ez év január-április között 2,8 százalékkal 184,094 milliárd köbméterre csökkent.

Ugyanakkor a volt Szovjetunión kívüli országokba irányuló orosz földgázexport az idei első négy hónapban 6,54 százalékkal növekedett és a mennyisége 49,781 milliárd köbmétert ért el. Tavaly az egész orosz gázexport mennyisége 10 százalékkal növekedett és 204,911 milliárd köbméter volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.