BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Wizz Air 7 új Airbus repülőgépre kötött megállapodást

A Wizz Air, Közép- és Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy szállítás előtti kifizetés és visszlízing megállapodást kötött 7 új Airbus A320 típusú repülőgépre a Goshawk Aviation Limiteddel („Goshawk”). A repülőgépeket a tervek szerint 2014 novembere és 2015 júniusa között szállítják le. Ez az első finanszírozási megállapodás a két fél között.

A Goshawk repülőgéplízing-céget az Investec Bank működteti, amelyhez a tőkét az Investec, valamint ázsiai intézményi partnerek biztosítják. A Wizz Airrel kötött megállapodást is beleértve a Goshawk több mint 30 repülőgép leszállítását ütemezte be a következő 12-15 hónapra.

„Újabb Airbus A320 típusú repülőgépekkel bővítjük flottánkat, hogy a jövőben is biztosítsuk a légitársaság folyamatos növekedését” – mondta Mike Powell, a Wizz Air pénzügyi igazgatója. – „Megtisztelő számunkra a Goshawk cégünkbe és jövőbeni növekedési terveinkbe vetett bizalma.

Továbbra is azon dolgozunk, hogy megfeleljünk utasaink elvárásainak a több mint 30 országban elérhető, alacsony viteldíjainkkal. A 7 új repülőgép, amelynek finanszírozását ezzel a megállapodással biztosítottuk, fontos szerepet játszik majd abban, hogy megvalósítsuk ezt a célunkat”– tette hozzá Mike Powell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.