BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Figyelmeztet a Toyota: majdnem kétmillió autóban lehetnek komoly problémák

Világszerte összesen 1,75 millió autót hív vissza a Toyota - írja a CNN.

A Toyota összesen 1,75 millió autót hív vissza három különböző hiba miatt. A gyártó egyes modelljeiben a fék főhengerével, más modellekben viszont az üzemanyagrendszerrel akadhatnak problémák.

A Toyota a 2007 június és 2012 június között legyártott Crown Majesta, Crown, Noah és a Voxy modelleket hívja vissza, mivel ezeknél előfordulhat, hogy a fék főhengerének problémája miatt kiszivárog a hidraulikafolyadék.

A vállalat nagyjából 802 ezer autónál a gumitömítés kicserélésével kívánja orvosolni a problémát. Azonban 2005 és 2010 között legyártott Lexusokat is érinti a visszahívás, mert ezeknél a modelleknél előfordulhat, hogy az üzemanyagot szállító csőrendszer hibásodott meg, ami a későbbiekben csöpögéshez vezethet.

Ez körülbelül az USA-ban 423, Japánban 240, Európában és a Közel-Keleten 70, míg az Egyesült Királyságban nagyjából 10 ezer eladott autót érint.

Kizárólag Japánban értékesített autókat is visszahívnak. A 2006 és 2014 között legyártott Corolla Rumion és Auris kocsiknál az üzemanyagrendszerben fedeztek fel problémát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.