BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétfőn leáll 12 Toyota-gyár

A Toyota a tervek szerint hétfőn tizenkét gyárában leállítja a termelést Japánban a Fanfon tájfun miatt - közölte az autógyártó vállalat vasárnap.

A tizenkét gyár - köztük négy járműüzem, továbbá motor- és alkatrészgyárak - mindegyike Japán középső részén található. A Toyota hétfőn, az időjárási körülmények függvényében dönt arról, hogy már aznap fel tudják-e újítani a termelést.

    Japánban a Fanfon tájfun miatt vasárnap mintegy százötven légi járatot töröltek. A beszámolók szerint a trópusi viharban az ország déli részén egy ember megsérült, egy pedig eltűnt. Mintegy háromszáz embernek a hatóságok azt tanácsolták, hogy hagyják el lakóhelyüket és vonuljanak óvóhelyre. Az ország 47 prefektúrájából tizenegyben adtak ki riasztást.

A tájfun másodpercenként 45 méteres sebességgel halad, míg a széllökések sebessége 65 méter másodpercenként. A tengeren a hullámok magassága eléri a 12 métert. A heves esőzések miatt földcsuszamlások lehetnek az ország hegyvidéki részein, másutt árvizek lehetnek, az ország déli részén élők csak a legszükségesebb esetben mozduljanak ki lakóhelyükről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.