BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szép számokkal büszkélkedhet az építőipar

Az augusztusi 13,1 százalékos növekedés után szeptemberben 7,3 százalékkal bővült az építőipari termelés az előző év azonos időszakához képest a kiigazítatlan és a munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint egyaránt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szezonálisan és munkanappal kiigazítva a termelés volumene 1,5 százalékkal maradt el az augusztusitól. Az év első kilenc hónapjában a termelés 18,1 százalékkal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

Szeptemberben az épületek építése tizenkilenc hónapja először csökkent, mégpedig 3,7 százalékkal, míg az egyéb építményeké 17,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a korábbi hónapokhoz hasonlóan az útépítési, vasút-felújítási munkák, valamint a közműfejlesztések jóvoltából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.