BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az egész EU-ban Magyarországon zuhant legnagyobbat az építőipar

Fél százalékkal csökkent decemberben novemberhez képest az építőipari termelés az Európai Unióban (EU) a szezonálisan kiigazított adatok szerint - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

A tagállamok közül decemberben havi szinten Romániában nőtt legjobban az építőipari termelés, 7,2 százalékos növekedés volt. A második legnagyobb, 2,3 százalékos növekedés Olaszországban volt, a harmadik legnagyobb, 1 százalékos Lengyelországban.

Magyarországon csökkent legjobban a termelés, decemberben 6,5 százalékkal - éves szinten 14,2 százalékos volt a magyar növekedés 2014-ben. Decemberben szintén rosszul teljesített Csehország a 3,3 százalékos csökkenéssel, majd Németország 2,9 százalékos visszaeséssel.

Decemberben éves alapon 0,5 százalékkal csökkent az uniós építőipari termelés, míg 2014 egészében átlagosan 3 százalékos növekedés volt az EU-ban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.