BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem loptak el titkos adatokat a paksi bővítésről

Nem tartalmazott minősített adatot az a laptop, amelyet március elején loptak el a paksi atomerőmű egyik vezetőjétől - közölte a Hír TV-vel a rendőrség.

A rendőrség tájékoztatása szerint az eltűnt adathordozókon nem volt államtitoknak vagy üzleti titoknak minősülő anyag - közölte a Hír TV.

Az ügyben a BRFK-n a kiemelt ügyek főosztálya nyomoz lopás gyanújával, de a hivatalos közlés szerint az esetet nem az adathordozók tartalma miatt minősítették kiemelt üggyé.

A Blikk szombaton írt arról, hogy a paksi atomerőmű egyik vezetője a Belgrád rakparton állt meg március elején, a notebookját pedig ellopták a kocsijából - a lap értesülései szerint a paksi bővítés egyes terveivel együtt.

A paksi bővítést előkészítő társaság írásban közölte, hogy informatikai eszközeit különleges adatvédelmi rendszerekkel látta el.

A Hír TV szerint a rendőrök végigjárták a forgalmasabb számítástechnikai üzleteket, hogy használt laptopok után érdeklődjenek – vagyis azt feltételezték, hogy a tolvaj túladott a gépen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.