BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős budapesti növekedésre számít a Ryanair

A Ryanair a téli menetrendi időszakban, november 7-től heti két alkalommal járatokat közlekedtet Budapestről az izraeli Eilat Ovdába – jelentette be Audrey Legaigneur, a Ryanair helyettes értékesítési és marketingvezetője egy keddi sajtótájékoztatón. Egyelőre a téli menetrendben közlekedik majd a járat, de a Ryanair célja, hogy más időszakban is repüljék az útvonalat. (A diszkont légitársaság legutóbb a koppenhágai és az athéni járat indítását jelentette be.) A Ryanair az izraelivel együtt így 15 útvonalat üzemeltet majd Budapestről a téli menetrendben, járatainak száma pedig heti 88-ra emelkedik.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren második legnagyobb, 14 százalékos piaci részesedéssel rendelkező diszkont légitársaság fokozatosan építkezik Budapesten, és a tavalyi 1,2 millió utas után idén már – a mintegy 30 százalékos növekedésnek köszönhetően – 1,6 millió utasra számít. A légitársaság jelenleg két gépet üzemeltet a budapesti repülőtéren, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a forgalom további növekedésének köszönhetően állomásozik-e majd újabb gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A cég magyarországi tevékenységével hozzávetőlegesen 1600 munkahely fenntartásához járul hozzá – emelte ki Audrey Legaigneur.
Épp a napokban harminc éve annak, hogy a Ryanair megkezdte „szárnyalását”, és a három évtized alatt 750 millió utast szállított. A cégnek tavaly 90 millió utasa volt, idén pedig már 100 millióval számol, a 2024-re szóló tervekben pedig 160 millió utas szállítása szerepel. A cégnek a budapestivel együtt 74 bázisrepülőtere van, és jelenleg 315 repülővel rendelkezik, miközben 380 új gépre van megrendelése. (Az egyik fő riválisnak tekinthető magyar gyökerű Wizz Air a napokban jelentette be, hogy a már korábban megrendelt 112 gép – amelyből 61 üzemel – mellé 110-re adott megrendelést).

A gépek telítettségéről csak annyit mondott Legaigneur, hogy az, illetve a foglalás hónapról hónapra szépen javul. A Ryanair Európa valamennyi nagy piacán jelen van, a diszkont légitársaságok közül az első vagy a második helyen. Az alacsony áraknak, az ügyfélkiszolgálásnak, az elmúlt időszak szolgáltatás-, illetve informatikai fejlesztéseinek köszönhetően a Ryanair nagyon nehézzé teszi a versenytársak életet – fogalmazott Audrey Legaigneur. Hozzátette: a cég fedezeti ügyletekkel igyekszik „kivédeni” a olajár változásából fakadó esetleges nehézségeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.