BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb lépést tett a Telenor a szabad döntések felé

Tovább lazít a kötöttségeken a Telenor Magyarország Zrt. azzal, hogy szerdától lehetővé teszi ügyfeleinek a hűségidőn belüli telefonkészülék-cserét – jelentette be a tegnapi sajtótájékoztatóján Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy ezzel a lépéssel megelőzik a Telenor-cégeket, és azt vártja a magyar társaság vezetője, hogy ebben mások is követni fogják őket.

Talán semmi nem tükrözi olyan jól a mobilpiac dinamizmusát, mint az, hogy milyen gyakorisággal jelennek meg új okostelefonok a piacon. Ennek köszönhetően ma már a felhasználók is egyre hamarabb vágynak új, a meglévőnél nagyobb tudású telefonra. Ebben az esetben eddig vagy kötbért kellett fizetniük egy vágyott készülék cseréjéért, vagy pedig egy kártyafüggetlen készülékeket árusító üzletben vehették meg az új telefonjukat.

Mostantól megszűnik a hűségidőszakos kötöttség, és szabadon dönthetnek az új telefon vásárlásáról. (A Telenor – több tényező figyelembevételével – megvásárolja az ügyféltől a régi telefonját, aki aztán újonnan lehetőséget kap egy készülék megvételére, például részletfizetéssel. A régi készüléket a Telenor egy partnernek továbbértékesíti.) A Telenor fél évig készítette elő a most bejelentett programot, és ennek során egyebek között vizsgálták az ügyfelek szokásait, és azt látták, hogy a cég sok előfizetője váltana készüléket már egy-másfél év után, tehát hűségideje alatt. Az elmúlt hat hónapban természetesen azt is elemezték a cég munkatársai, hogy számukra is kedvező konstrukcióval jelenjenek meg a piacon. Feltehetőleg az is ösztönözte a céget erre a lépésre, hogy miközben az ügyfelek magasabb kategóriás telefonhoz juthatnak, egyben a cég több, újabb szolgáltatását is igénybe fogják venni, és ez valójában a cégnek újabb bevételi forrást jelenthet. A Telenor tavasszal már megtette az első lépést, amikor bevezette MyTariff-tarifákat, amelyekkel az ügyfél csak azokért a szolgáltatásokért fizet, amelyeket igénybe vesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.