BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másként fegyverkezhetnek fel a filmes cégek

Módosította a kormány a fegyverekről és lőszerekről szóló rendeletet. A szabály engedélyezi lőfegyver és lőszer tartását filmgyártási célra is annak a gazdálkodó szervezetnek, amelynek tevékenységi köre legalább tíz éve kiterjed a filmes fegyvertechnikai és pirotechnikai szolgáltatás nyújtására. A rendelet ezt akkor teszi lehetővé, ha a cég rendelkezik lőfegyver gyártására feljogosított taggal, illetve alkalmazottal.

Mint emlékezetes, néhány éve a Terrorelhárítási Központ sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy vámraktárban lecsapott egy fegyverszállítmányra. Utóbb kiderült, hogy a csak vaklőszerrel használható fegyvereket a Brad Pitt főszereplésével nálunk készülő World War Z című film forgatására hoztak Magyarországra. A behozatalt állítása szerint szabályszerűen intéző, a megfelelő engedélyeket beszerző fegyverszakértőre is lecsapott a TEK, és a rendőrség is kihallgatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.