BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kigyulladhat az ablakemelő, több millió Toyotát hívhatnak vissza

A Toyota világszerte 6,5 millió autót hív vissza a vezetőülés melletti elektromos ablakemelő panel működésének ellenőrzésére.

A Toyota bejelentette, hogy világszerte 6,5 millió autót hív vissza a vezetőülés melletti elektromos ablakemelő panel működésének ellenőrzésére.

A gyártás során előfordulhatott, hogy nem megfelelő minőségű kenőanyagot alkalmaztak, aminek következményeként rövidzárlat keletkezhet - közölte a Toyota. Ez pedig az ablakemelő szerkezet túlmelegedéséhez és füstöléshez, vagy akár tűzhöz is vezethet.

A visszahívás a 2005 decembere és 2010 decembere között gyártott Yaris, Corolla, Camra, RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia és Scion xB modelleket érinti.

Észak-Amerikában nagyjából 2,7 millió, Európában 1,2 millió, Japánban 600 ezer, a világ más pontjain pedig további 2 millió autót rendelnek vissza a szakszervizekbe ellenőrzés céljából. A vizsgálat egy órát vesz igénybe, és hibás működés esetén kicserélik az alkatrészt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.