BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több amerikai turista érkezett a menekültválság idején is

A menekültek Magyarországra érkezése nem riasztotta el az amerikai turistákat.

A terrorveszély miatt nem aggódik a hazai turizmusért a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége - közölte a Magyar Idők.

Niklai Ákos, a szövetség elnöke a lapnak kifejtette: a statisztikák szerint a legnagyobb menekültválság idején, szeptemberben is számottevően nőtt az Egyesült Államokból a magyar fővárosba érkezők száma.

A Magyarországra készülő amerikai turisták feltételeket szabnak a fővárosi szállodáknak, azt kérik, amennyiben "elfajul a migránshelyzet", kötbér nélkül mondhassák vissza a magyarországi szállásokat - írta a lap.

Azt egy vidéki és egy budapesti utazásszervező cég is azt jelezte, hogy ezen a héten az átlagosnál többen mondták vissza, vagy cserélték későbbi időpontra a francia fővárosba tervezett utakat. Az utazás-szervezők rövid távon további visszaesésre számítanak - írja a lap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.