BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengébben teljesített a magyar külkereskedelem

A magyar export 3,4, az import 3,3 százalékkal csökkent márciusban - közölte a KSH.

Az export euróban számított értéke 3,4, az importé 3,3 százalékkal csökkent márciusban az egy évvel korábbi magas bázishoz képest. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 44 millió euróval visszaesett. Az év első három hónapjában a kivitel euróértéke 1,6, a behozatalé 2,3 százalékkal bővült.

Idén márciusban a kivitel értéke 8,0 milliárd eurót, a behozatalé 7,1 milliárd eurót tett ki, a külkereskedelmi mérleg aktívuma 966 millió euró volt. A kivitel 80, a behozatal 78 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.

Az év első három hónapjában a kivitel értéke 22,6 milliárd euró, a behozatalé 20,2 milliárd euró, a külkereskedelmi mérleg aktívuma 2,5 milliárd euró volt. A tavalyi első negyedévhez képest a kivitel euróértéke 1,6, a behozatalé 2,3 százalékkal emelkedett, a külkereskedelmi mérleg többlete 108 millió euróval csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.