BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállt a növekedés a magyar élelmiszeriparban

Mind az árbevételt, mint a foglalkoztatottak létszámát tekintve megállt az ágazat növekedése.

Stagnál a magyar élelmiszeripar, az adatok szerint mind az árbevételt, mint a foglalkoztatottak létszámát tekintve megállt az ágazat növekedése - közölte az Opten céginformáció-szolgáltató.

A közlemény szerint az eddig stabilan növekvő árbevételi trend kifulladóban van; 2011 és 2014 között évi 3-5 százalékkal nőtt a szektor árbevétele, de a 2015-ös adat beállt a 2014-es szintre az ágazat szereplőinek beszámolói szerint. A jelenlegi létszámadat is már csaknem egy éve változatlan. Az elmúlt öt évben a 2014-es volt az egyetlen, amikor a szektor árbevétele és alkalmazottainak száma is stabilan emelkedni tudott - jelezte az Opten.

Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója szerint úgy tűnik, hogy a kormányzati programok az alkalmazotti létszámra komolyabb hatással voltak, mert a létszám 2015-ben is emelkedett. Az alkalmazottak számának növekedése valószínűleg a szektor fehéredésének is köszönhető, ami arra utal, hogy a tényleges növekedés alacsonyabb volt, de a fehéredés már önmagában is pozitív jelenség - közölte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.