BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Védelem a zsarolóvírusok ellen

A biztonsági mentés és a valós idejű, aktív védelem kombinálása lehet az egyik megoldás a zsarolóvírusok jelentette fenyegetésre – mutatott rá Artus Cyganek, az informatikai biztonsági megoldásokat fejlesztő Acronis kelet-közép-európai igazgatója a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján.

A múlt év korábban példátlan támadásokat hozott a kibertérben, és a nagyvállalatok, állami szervezetek és bankok után a célkeresztbe kerültek a kis- és közepes vállalkozások, valamint a magánszemélyek is. Ráadásul a kiberbűnözők egyre keményebb feltételeket szabnak, a megtámadott számítógépek feletti ellenőrzés visszaadásáért, vagy az elérhetetlenné vált fájlok feloldásáért követelt összeget már néhány órán belül kérik. A társaság új fejlesztése, amely már elérhető a magyar piacon is, azonosítja a számítógépen a szokatlan tevékenységeket, és megóvja a felhasználói adatokat, a biztonsági mentéseket és az azokat készítő szoftvert a rosszindulatú támadásoktól.

Az Acronis megoldása a Facebook-profilt is képes tárolni, és ha az valamilyen okból megsérül, vagy illetéktelenek átveszik felette az irányítást, a rendszer képes helyreállítani. Sőt, ha a felhasználó a kellemetlen tapasztalatok miatt teljesen új profil létrehozása mellett dönt, akkor arra is lehetősége van, hogy a régió fiókjának tartalmát az újba is felöltse a biztonsági mentést használva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.