BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hozzánk is megérkeztek a Huawei új mobiljai

A hét közepétől már itthon is kapható a Huawei legújabb prémiumkategóriás okostelefonja, a barcelonai Mobile World Congressen bemutatott P10. A társaság a hét közepén tartotta az eszköz, illetve a P10 Plus, valamint a P10 Lite hazai bemutatóját, ahol az is kiderült, hogy az új csúcsmobilt hamarosan más színekben is beszerezhetik a hazai fogyasztók.

A Huawei új eszközei közül a P10 mellett a P10 Lite is megvásárolható már Magyarországon is, míg a P10 Plust április közepétől lehet majd megvenni a vállalat tájékoztatása szerint. Persze prémiumkategóriás eszközhöz illően megkérik majd a készülékek árát, hiszen az 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkező Plus modell majdnem 260 ezer forintba kerül majd, de még a legolcsóbb Lite-ért is közel 100 ezer forintot kell fizetni.

[caption id="" align="alignleft" width="1400"]Egy fotóstúdiót tarthat a kezében a felhasználó - forrás: MW Egy fotóstúdiót tarthat a kezében a felhasználó - forrás: MW[/caption]

Az is igaz ugyanakkor, hogy különösen a fotózás területén rendkívül vonzó szolgáltatásokat kap ezért az árért a fogyasztó. A Huawei a barcelonai bemutató alkalmával nemes egyszerűséggel azt állította, hogy az új P10-zel a felhasználó lényegében egy fotóstúdiót tarthat a kezében. Ez persze némileg túlzás, de az tény, hogy a Leicával kötött együttműködés, amelynek a P9, illetve a Mate9 dupla kameráját is köszönhettük, folytatódott. A hátlapi kamera egy 12 megapixeles RGB (red, green, blue – vörös, zöld, kék) szenzorral és egy 20 megapixeles monokróm lencsével, valamint a színes és a monokróm képet összekombináló, második generációs fúziós algoritmusokkal rendelkezik. A Huawei P10 és P10 Plus egyaránt precíz 3D arcfelismerő funkciót is kínál felhasználóinak, amely részletgazdagabb azonosítást tesz lehetővé. A telefon előlapi Leica kamerája 8 megapixeles, és egy olyan, új szenzorral is felszerelték, amely több fényt képes rögzíteni.

A héten tartott hazai bemutatón az is kiderült, hogy bár a P10 itthon eddig fekete és ezüst színekben volt előrendelhető, azonban hamarosan kapható lesz arany és kék, valamint a Greenery fantázianevű, zöld színt viselő változata is.

A szerdától kapható P10 Lite fekete, fehér, illetve arany színekben érkezett a magyar piacra. A telefon 3000 milliamperórás akkumulátorral és Huawei Quick Charge (9V2A) technológiával rendelkezik, amely 30 százalékkal gyorsabb töltést biztosít, mint elődje, az 5V2A töltő. A Quick Charge segítségével a felhasználók mindössze fél óra alatt 50 százalékos töltöttséget érhetnek el, normál használattal az akkumulátor üzemideje a két napot is elérheti. A 7,2 mm vastag P10 Lite 5,2 hüvelykes, Full HD kijelzőt kapott, 1920 x 1080 felbontással. A telefont nyolcmagos HiSilicon Kirin 658 processzor működteti, Android 7 operációs rendszerrel és a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületével, az EMUI 5-tel fut.

KZ Egy fotóstúdiót tarthat a kezében a felhasználó - forrás: MW -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.