BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős növekedés a Mol összes üzletágában

A MOL-csoport ma nyilvánosságra hozta első negyedéves eredményeit: a tiszta EBITDA elérte a 614 millió dollárt, ami az előző év azonos időszakához képest 21 százalékkal magasabb. A vállalatcsoport nettó profitja pedig a tavalyi év azonos időszakához képest 24 százalékkal emelkedett, elérve a 323 millió dollárt. A negyedévben a MOL-csoport összes üzletága (Kutatás-Termelés, Downstream, Fogyasztói szolgáltatások, Gázszállítás) erős növekedést mutatott.

A tavalyihoz képest magasabb olajárak és a MOL-csoport nemzetközi szintű, versenyképes eszközeinek köszönhetően a Kutatás-Termelés EBITDA 219 millió dollárt ért el, ami 50 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A termelés továbbra is stabilan 111 500 hordóegyenérték volt naponta.

Ez a negyedév hozta meg a vállalatcsoport számára a Downstream üzletág eddigi legerősebb első negyedéves tiszta EBITDA-ját. A 324 millió dollár értékű tiszta EBITDA 15 százalékkal magasabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A növekedés elsősorban az Európa élvonalába tartozó üzemeink teljesítményének és a kedvező külső környezetnek köszönhető.

Az üzemanyag-fogyasztás 5 százalékkal növekedett a kelet-közép-európai régióban

A Fogyasztói Szolgáltatások üzletág is kiváló negyedévet zárt miután 17 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest az EBITDÁ-ja. Az 55 millió dolláros eredmény mögött az erősödő üzemanyag eladás, és a töltőállomásokon forgalmazott egyéb termékek keresletének emelkedése áll. Az üzemanyag-fogyasztás 5 százalékkal növekedett a kelet-közép-európai régióban a tavalyi évhez képest. A gázszállítási üzletág továbbra is stabilan támogatja a MOL-csoport eredményét, tiszta EBITDÁ-ja idén 4 százalékkal emelkedett, így 70 millió dollárra nőtt.

Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint a Mol kiválóan kezdte a 2017-et, a cég minden üzletágában erős növekedést mutatkozott. Maximálisan kihasználtuk a külső környezet által nyújtott lehetőségeket – mondta, hozzátéve: természetesen ehhez szükségük volt arra is, hogy jól felépített, hatékonyságjavítást célzó programjaik és alacsony költségszintű eszközeik megfelelő alapot nyújtsanak ehhez a növekedéshez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.