BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Atomerőműveket zárnak be Franciaországban

Nicolas Hulot környezetvédelmi és energetikai miniszter a G7-es tárcavezetők bolognai találkozóján bejelentette, hogy a kormány a cég kezelésében lévő több nukleáris erőmű bezárását tervezi.

Zuhanni kezdett az állami ellenőrzés alatt álló francia EDF részvényárfolyama, mi­után Nicolas Hulot környezetvédelmi és energetikai miniszter a G7-es tárcavezetők bolognai találkozóján bejelentette, hogy a kormány a cég kezelésében lévő több nukleáris erőmű bezárását tervezi. Az EDF részvényeinek ára 2,2 százalékkal csökkent, miközben a szektortársak átlagosan 2,5 százalékkal emelkedtek.

A nukleáris erőművek adják a francia energiatermelés 75 százalékát, a kabinet ezt 50 százalékra akarja csökkenteni. Hulot a bezárások várható időpontjairól nem beszélt, azt sem közölte, hogy hány erőműre kerül lakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.