BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Giga járattörlés a Ryanairnél: 280 ezer utas is érintett lehet

A fapados légitársaság bejelentette, hogy a következő másfél hónapban napi 40-50 járatot kell törölnie a személyzet beragadt szabadságai miatt. A Ryanair szerint az intézkedés célja, hogy javítsanak a pontosságon, amely szeptember első két hetében 80 százalék alatti szintre esett vissza.

A társaság szóvivője elmondta, hogy a nyári csúcsidő miatt a pilóták és a kísérő személyzet éves szabadságai szeptemberre és októberre sűrűsödtek be, ami miatt megnőtt a várakozási idő az ellenőrzéseknél – írja a 444.

Ráadásul az elmúlt két hétben a sztrájkok is hozzáadtak a késésekhez. Ezért a következő hat hétben, amíg nem indul el novembertől a téli menetrend, a Ryanair törli a járatainak majdnem 2 százalékát. Ettől azt várják, hogy a javíthatják a járatok pontosságát.

A Guardian szerint ha csak napi 40 járatot törölnek, akkor 90 százalékos kihasználtsággal számolva, összesen 285 ezer utazást érint az intézkedés. A Ryanair először pénteken értesítette e-mailben az utasokat a változásról. Ebben visszatérítést vagy pótdíjmentes járatváltást ajánlott nekik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.