BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zavartalanul működhet tovább a Budapest Airport

A hivatalos határidő lejárta előtt, vagyis 2017. végéig megszerezte a Budapest Airport a további működéshez szükséges összes, Európai Uniós engedélyt.

A hivatalos határidő lejárta előtt, vagyis 2017. végéig megszerezte a Budapest Airport a további működéshez szükséges összes, Európai Uniós engedélyt. Ezeknek a dokumentumoknak a megléte azért fontos, mert igazolja, hogy egy-egy repülőtér mind az infrastruktúra, mind az üzemelés területén megfelel a biztonságot előtérbe helyező európai uniós előírásoknak, felülírva a korábbi, – a tagállami/nemzeti követelmények szerinti – üzemben tartási engedélyeket.

Forrás: Budapest Airport

A megfelelés teljesítéséhez, különösen az infrastruktúra tekintetében a Budapest Airport számos fejlesztést valósított meg az elmúlt időszakban – például a futópálya végbiztonsági sáv (RESA) kialakítása –, illetve vállalt elkötelezettséget továbbiak elvégzésére, összességében közel 6 millió euró (kb. 1,9 milliárd forint) értékben.

A mostani engedélyek megszerzésével a Budapest Airport egy szerteágazó és nagyon összetett folyamat végére tett pontot

- jelentette ki Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelemért, munkabiztonságért és közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.