BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újból teljes teljesítményen a 3. paksi blokk

Az atomerőmű ma délelőtt 10 óra tájban az ország villamos energia termelésének több mint az 50 százalékát adta.

Megjavították a Paksi Atomerőmű tegnap délelőttől 50 százalékos teljesítményen termelő, 3 blokkját, amely jelenleg teljes kapacitással üzemel. A Mavir adatai szerint az egység termelése tegnap este 22 órától kezdett el ismét nőni, és ma éjjel 2 órától már rendben működött.

A reaktortartály esetleges dőlése gondot okozhat, de a süllyedés mértéke várhatóan később sem igényel különleges beavatkozást
Fotó: M. Schmidt János

Az atomerőmű ma délelőtt 10 óra tájban az ország villamos energia termelésének több mint az 50 százalékát adta, ezzel egyidejűleg azonban az import is hat irányból áramlott az országba.

A hétfői, kisebb zavart az erőműtársaság közleménye szerint „rezgésvédelmi működés” okozta, ami miatt le kellett állítani a 3-as blokk 6. turbináját. Az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nem volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.