BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem gyárt autót a Samsung

A Samsung Electronics Co. dél-koreai elektronikai konszern kedden cáfolta azokat a korábban megjelent sajtóértesüléseket, miszerint saját gépkocsigyártás megindítására készülne.

A Samsung alkalmazottaknak címzett keddi belső körlevele leszögezte, hogy a cégnek nem áll szándékában sem elektromos autók vagy önvezető autók gyártásába kezdeni, sem ilyen profilú vállalatokat felvásárolni. Határozott szándéka viszont megerősíteni piaci pozícióját járműipari felhasználású félvezető eszközök és berendezések gyártásában.

Fotó: AFP

A Samsung Electronics Co. a hónap elején 180 ezer milliárd von (140 milliárd euró) beruházási tervet jelentett be, ami találgatásokat indított el saját autógyártás megindításáról.

A Samsung belső körlevele ezzel szemben „a tényektől teljes mértékben elrugaszkodottnak” nyilvánította a találgatásokat, hangsúlyozva, hogy autóipari félvezető áramkörök, kijelzők és önvezető járműtechnológiai berendezések fejlesztésére és gyártására kívánja összpontosítani erőfeszítéseit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.