BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevásárolt az Alteo

Tulajdonrészt vásárolt az Eco-First Hulladék Kereskedelmi Kft.-ben az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt., a társaság ezzel az idén januárban elindított hulladékgazdálkodási divízióját erősíti – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az energiaszolgáltató.

A közlemény szerint az üzletrész adásvételi szerződés aláírásával, valamint a szerződésben meghatározott feltételek teljesítésével az Eco-First 3 millió forint összegű jegyzett tőkéjének 66,6 százalékát megtestesítő üzletrészek tulajdonjoga átszállt az Alteora.

Az akvizíció lehetőséget teremt az Alteonak a gyorsabb piacra lépésre, eszközfejlesztésre, hatékony együttműködési lehetőségek fejlesztésére, illetve uniós pályázatok elérésére.

A társaság tervei között szerepel további biogázüzemi fejlesztés is, amelynek az alapanyagbázisát a későbbiekben az Eco-First biztosítaná.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Eco-First Hulladék Kereskedelmi Kft.-t 2017-ben alapították, szolgáltatásai között elsősorban az áruházi hulladékok gyűjtése, valamint komplex hulladékgazdálkodási és fenntarthatósági szolgáltatások szerepelnek. A társaság a 2018-as évet 56 millió forintos árbevétellel és 10 millió forintos adózás előtti eredménnyel zárta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.