BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos megállapodás aláírásán van túl a MÁV

Együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-REC Kft. kínai partnerével.

Vasúti logisztikai együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-REC Kft. valamint a kínai Central European Trade and Logistics Cooperation Zone november 12-én Kínában, Magyarország pekingi nagykövetségén Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelenlétében – közölte a MÁV-REC vasúti üzemi szolgáltatást nyújtó társaság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint több partner bevonásával konzorciumot hoznak létre a MÁV-REC Kft. vezetésével, amelynek fő feladata, hogy

összeköttetést alakítsanak ki Belső-Kína és Záhony között Kazahsztán-Oroszország-Ukrajna vasútvonalon való áthaladással.

Fotó: MÁV

Az új selyemúton keresztül érkező konténerforgalom Záhony térségének és Magyarországnak új lehetőséget biztosíthat, hogy szerepet vállaljon a globális áruforgalom lebonyolításában – írják a közleményben.

Az együttműködés érinti a szakképzést, a konténerkezelési technológia korszerűsítését, az IT megoldások kiépítését a hatékony vámkezelés érdekében

– tájékoztatott a MÁV-REC Kft.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.