BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány több száz hazai vállalatnak javítja a startpozícióját

A versenyképesség-növelő támogatási program keretében 806 vállalat kap támogatást, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták.

A kormány a beruházások támogatásával hozza helyzetbe a hazai vállalatokat, hogy az új világgazdasági korszakban a lehető legjobb startpozícióból vehessék fel a versenyt – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, gazdasági növekedés csak teljesítményből áll elő, a teljesítmény pedig munkával jön létre, ezért a munkát és a munkahelyeket kell elsősorban az államnak támogatnia.

Mivel munkahelyek nem jönnek létre beruházások nélkül, ezért a hatékony gazdaságpolitika és a hatékony válságkezelés középpontjába a beruházó vállalatok támogatását kell helyezni – fejtette ki. Hozzátette, hogy

a kormány 2010 óta ezt a gazdaságfilozófiát követi.

Fotó: MTI

A versenyképesség-növelő támogatási program keretében 806 vállalat kap támogatást,

a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, a kormány ehhez 169 milliárd forinttal járul hozzá.

Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a program sikere miatt hamarosan döntenek annak esetleges folytatásáról.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Pénteken újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

  • A LISS Patrongyártó, töltő és forgalmazó Kft. 582,4 millió forintos beruházásához 282,4 millió forinttal járul hozzá a magyar állam.
  • A VESZ-MONT 2000 Szereléstechnikai és Gépipari Kft. 506,6 millió forintos beruházásához 253,3 millió forint állami támogatást nyert el.
  • A WAREMA PT Hungary Kft. beruházásának volumene 564,8 millió forint, amelyhez a magyar állam 282,4 millió forinttal járul hozzá.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.