BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stabil negyedévet produkált a Continental

A német autóipari konszern forgalma a harmadik negyedévben 10,3 milliárd euró volt.

A Continental 2020 harmadik negyedévében egy továbbra is erősen változékony piaci környezetben összességében stabil negyedéves eredményt ért el. Az elmúlt negyedév működési szempontból jobban alakult, mint a történelmien gyenge 2020-as második negyedév.

A vállalatcsoport forgalma a harmadik negyedévben 10,3 milliárd euró volt,

az előző év azonos időszakában a forgalom 11,1 milliárd eurót tett ki. A konszolidálásból eredő módosításoktól és az árfolyamváltozásoktól megtisztítva 2019 azonos időszakához képest 2,7 százalékos csökkenés tapasztalható, míg 2020 második negyedévében ez még -40 százalék volt.

A megtisztított operatív eredmény a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest 832 millió euróra javult. Ez 8,1 százalékos megtisztított árbevétel-arányos jövedelmezőségnek felel meg. (2019 harmadik negyedévében ezek az értékek 612 millió euró és 5,6 százalék voltak).

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A harmadik negyedévben működési szempontból figyelemre méltóan jól teljesítettünk. A teljes évre vonatkozóan bizakodóak vagyunk, hogy a felvásárlások és kiválások előtti szabad cashflow pozitív lesz.

– mondta el Elmar Degenhart vezérigazgató.

A Continental a negyedik negyedévre vonatkozóan a személygépkocsik és a könnyű haszongépjárművek világszintű gyártása terén körülbelül 4-6 százalékos csökkenést vár az előző év azonos időszakához képest. A teljes 2020-as évre a vállalat 18–19 százalékos csökkenést prognosztizál. A termelési elvárás, valamint a pótkerekek piacának fejlődésére vonatkozó prognózisok alapján, illetve azt feltételezve, hogy a még folyamatban lévő koronavírus-járvány nem jár újabb, váratlan hatásokkal a termelésre, szállítási láncra és az ügyféligényre vonatkozóan, a Continental jelenleg a 2020-as üzleti évre közel 37,5 milliárd eurós vállalatcsoport szintű forgalmat vár, közel 3 százalékos megtisztított árbevétel-arányos jövedelmezőséggel.

2020 harmadik negyedévének végén a Continental több mint 233 000 munkavállalót foglalkoztatott. Ez 2019 végéhez képest 7700 fős csökkenést jelent. A csökkenés okai az alacsonyabb gyártási mennyiség a koronavírus-járvány miatt, hatékonyság-növekedés, valamint a szerkezetátalakítási program keretében hozott intézkedések.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.